Mesaj către absolvenţi

Mesajul echipei mamageriale pentru absolvenții

de la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava

 

Stimați Profesori

Dragi Elevi şi Părinţi

 

Ne aflăm în faţa unui moment deosebit, în care o nouă promoţie de absolvenţi ai Colegiului Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava serbează, în acest cadru festiv, finalizarea studiilor  liceale. 

Este un moment încărcat de emoţii profunde, atât din partea absolvenţilor, cât şi a cadrelor didactice, a tuturor invitaţilor, în mod deosebit a părinţilor și a prietenilor care participă la acest eveniment. Este momentul în care absolvenţii promoţiei colegiului nostru încheie una dintre cele mai frumoase etape ale vieţii – liceul.

Câte emoţii poate să aducă apropierea finish-ului unui an şcolar! Mai ales atunci când, despărţindu-te de acest an şcolar, te numeşti absolvent. Emoţiile sunt provocate de neliniştea prevestitoare fiecărei despărţiri, de examenele ce te aşteaptă şi, poate, de zilele acestea frumoase, atât de îm­bie­toare la o plimbare.

Am fost martorii tăcuţi, spectatorii imparţiali şi absenţi care au cronometrat secundele cu scurgeri de veac ale fiecărei festivităţi de absolvire prin care cei mari, la sfârşitul anului, părăseau băncile şcolii.

Stimați colegi și, dacă toate poveştile încep cu ,,a fost odată”, într-o clipă de răgaz din viaţă o să-ţi aminteşti că ,,au fost oda­tă nişte copii minunaţi care în­vă­ţau şi nu prea jocul amar al vieţii, dar care au fost elevii noștri”…

Iată că au trecut patru ani şi ne aflăm astăzi la un moment de bilanţ, dar şi în faţa unui nou început. Au trecut patru ani de studii, cu atâtea ore de curs, teorie și laboratoare, dar  au fost patru ani  în care absolvenţii de azi au avut alături un corp profesoral de elită.

Încet, dar sigur, pe măsură ce anii au trecut, tinerii de acum patru ani s-au maturizat, au acumulat informaţii noi şi s-au format profesional.

Dragi absolvenţi, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm şi trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Aţi învăţat de la profesorii voştri atât de multe lucruri şi acum ştiţi încă unul, esenţial pentru reuşita în profesie, dar şi în viaţă: faptul că numai învăţând şi muncind se poate asigura desăvârşirea şi succesul. Luaţi cu voi tot ce aţi învăţat bun în aceşti ani de liceu, şi nu uitaţi că porţile și ușile colegiului nostru rămân deschise tot timpul pentru voi.

Stimaţi părinţi, sunt convinsă că pe parcursul acestor ani aţi fost mereu alături de copii d-voastră, că aţi fost oricând gata să vă sacrificaţi pentru a le asigura bunăstarea şi condiţiile necesare studiilor, că aţi suferit alături de ei la momentele mai dificile şi că i-aţi susţinut în devenirea lor profesională, umană şi intelectuală. Astăzi, vă puteţi bucura din plin de reuşita lor, de faptul că eforturile depuse de ei le recompensează pe ale d-voastră.

Aveti un rol important în ecuația vieții,  chiar dacă școala vă transmite astăzi uneori sentimentul eșecului. Dacă trăiți miracolul vieții, înseamnă că ceea ce era mai frumos s-a întâmplat deja. Sunteți martori la cea mai bună realitate posibilă!

Clipa de astăzi a trecut, gândiți-vă la cea de mâine. Încercați să trăiți frumos. Încercați să obtineți fericirea. Multumiți-i lui Dumnezeu că existați în acest rol, câştingul l-ați avut de mult. Jucați-vă propria viața cât mai frumos, astfel încât, la final să vă puteți aplauda singuri. Pe vremea aceea, noi nu vom mai fi aici pentru a o face.

În încheiere, dragi absolvenţi, vă rog să vă respectaţi statutul la care aţi ajuns, să vă respectaţi pe dumneavoastră, ca oameni, şi atunci, sigur, o să procedaţi la fel şi cu cei de alături. Să fiţi călăuziţi în viaţă de cele trei valori absolute, fundamentale, ale omului: Adevărul, Binele şi Frumosul.

Vă doresc mult, mult succes în viaţă, să vă bucuraţi din plin de clipele frumoase, alături de cei dragi, şi să rămâneţi mereu alături de ei.

 

Cu drag,

Director

 Prof. Delia Elena Irimia